Antropologi og Digital Bydel – Borgerens digitale hverdag

I vores møde med borgerne i Øgaderne, benytter vi os af inspirationskort, som er med til at åbne op for snakken om deres digitale møde med det offentlige.

Tre grupper af studerende fra Antropologi på Aarhus Universitet er lige nu i fuld gang med at udforske nogle af de centrale problemstillinger i projektet Digital Bydel. Deres arbejde vil kunne følges her på bloggen i form af indlæg, skrevet af de studerende selv.

—————————————————————————————————————————————————–

Vi er kommet godt i gang og har efterhånden fået dannet en ramme om projektet Digital Bydel og vores eget bidrag.

Det, vi ønsker at bidrage med til projektet, er en fremstilling af borgernes hverdagsliv med et fokus på deres brug af det digitale og deres møde med det offentlige. Vi har valgt at kigge nærmere på borgerne i Øgaderne, hvor den stigende digitalisering ikke umiddelbart virker som en udfordring ved første øjekast. En hypotese, som vi selvfølgelig skal have testet. Vi har været ude i felten og lavet interviews, hvilket har givet os adgang til og indblik i vores informanters digitale møde med det offentlige. Lige nu er vi i en fase, hvor vi stadig indsamler viden om borgeren gennem en lang række metoder. Det er en spændende fase fordi, Øgaderne og bydelens beboere åbner sig op for os.

Vi oplever en stor opbakning omkring projektet og sætter stor pris på folks gæstfrihed. Borgerne er meget  åbne omkring deres digitale vaner og har en masse spændende oplevelser og holdninger, som de ikke er bange for at dele ud af.

Vi håber, at vi med vores tilgang til projektet kan være med til at fremme en positiv dialog mellem borgerne i Øgaderne og det offentlige.

//Gruppe 3