Borgerbudget Harlev

Læs Lokalavisens omtale af projektet Borgerbudget Harlev HER, JP Aarhus HER
Se det husstandsomdelte materiale HER.
Se vores inddeling af 8 områder i Harlev kommune HER
Følg facebooksiden ‘BorgerbudgetHarlev’ ved at klikke HER
#digitalbydel #medaarhus #smartaarhus


Hvad?
Borgerbudget er en betegnelse for en åben demokratisk proces, hvor borgerne har direkte indflydelse på prioritering og disponering af offentlige midler.

I Harlev kan borgerne komme med ideer til Biblioteket og de grønne områder i Harlev under overskriften: ”Hvordan gør vi Harlev til et endnu bedre sted at bo?”. Ideen skal være lovlig og realiserbar. Der er afsat 25.000 kr. til biblioteket og 125.000 kr. til de grønne områder. Alle borgere kan komme med ideer og siden stemme og derved vælge den idé, der skal realiseres. Gerne i et samarbejde mellem borgere og kommune.

Hvem står for det?
Borgerbudget Harlev udføres af Lokalbibliotekerne, Magistraten for Kultur og Borgerservice, og Grøn Medborger, Magistraten for Teknik og Miljø i samarbejde med innovationsprojektet Digital Bydel, som stiller borgerinvolverende teknologi til rådighed.

Teknik og Miljø laver borgerbudget i Harlev i 2015. Lokalbibliotekerne gør det udover 2015 igen i 2016 og 2017

Hvem kan deltage?
Alle bosat i postnummer 8462 Harlev kan deltage. Alle kan komme med ideer og hver husstand har en stemme ved den endelige afstemning. Hver husstand modtager en konvolut med information og to poletter til hhv. idé og afstemning.

Hvem har bestemt det?
Medborgerskabsudvalget nedsat under Byrådet i Aarhus Kommune har bedt alle magistrater lave åbne forsøg med metoden og gøre erfaringer, som siden kan anvendes til at vurdere om metoden skal bruges i større skala.

Desuden gennemfører Aarhus Kommune, som en del af Smart Aarhus-initiativet, udviklingsprojekter som bruger digitale teknologier til at udforske udfordringer og muligheder for fremtidens by.

Hvornår?
Borgerbudget Harlev skydes i gang d. 21. maj og slutter d. 23. juni – derefter skal vinderideen realiseres i et samarbejde mellem borgere og kommune.

Idéfase: 21. maj – 31. maj: Ideer kan indtales i ideboxen ved indkast af idépolet
21. maj kl. 17-21: Kickstart på biblioteket. Åben workshop for alle borgere med information, idégenerering  og suppe.

Behandlingsfase: d. 31. maj – d.. 4 juni:
4. juni kl. 9-16: Åben behandling af ideerne ved Internet Week i Ridehuset i Aarhus. Se mere HER
4. juni kl.18.30-21: Konceptworkshop for alle borgere på biblioteket, hvor ideer kan tænkes sammen

Afstemningsfase d. 8. – 14. juni:
Der kan stemmes på ideer ved indkast af afstemningspolet

Vinderidé kåres: d. 16. juni 

Der søges hænder: d. 16. – 23. juni

Hvordan deltager jeg?
Bor du i Harlev har du modtaget en konvolut med to poletter; én til ideer (hvid) og en til afstemning (sort). Når du har en god idé putter du idépoletten i Ideboxen foran biblioteket eller på torvet foran Nordea, så har du 2 minutter til at indtale en idé til biblioteket og to minutter til en idé til De grønne områder.

Når det er tid til at stemme putter du afstemningspoletten i, og stemmer på den idé du helst vil se realiseret i Harlev.

3 Comments

 1. Erik Andresen

  Kommunens grønne områder ved rundkørslerne og ved indkørsellerne til Harlev, især de grønne områder ved rundkørsel vest ved Lilleringvej. Disse områder er i den grad misligholdt og en skamplet på indkørsel til Aarhus området. Hvis ikke A/B Blomsterhaven holdt græsarealet foran volden. som er kommunens område, ville det se endnu værre ud.. Rundkørslerne ligner høstakke. Græsset bliver ikke slået rundt om skiltene.Hvis det er kommunens folk der gør det bør de have en opsang, er det et firma bør kommunen kræve pengene tilbage, så ringe er det. Arealet ind mod Blomsterhaven og Acervej ligner en græsmark Fy.
  Alle affaldskurve bør udskiftes til kurve med låg. Hundeposer flyder omkring.

  Mht. til biblioteket kunne pengene bruges til gode foredrag og lidt flere stole.

  .

 2. Lotte Bostrup

  Alt det du beskriver i ovennævnte kommentar er der allerede taget hånd om. Formanden for Harlev Framlev Grundejerforening, Niels-Ole Karlsen, er i stadig dialog med Aarhus kommune. Rundkørslerne er ikke færdige med at blive slået, der kommer en anden maskine der kan slå rundt om skiltene m.m. Med hensyn til affaldskurve arbejdes der på højtryk for at få stillet de rigtige op som fuglene ikke kan komme ned i. Kommunen har været på besøg herude af flere omgange, men da der har været flere rokeringer i kommunen har vi nu endelig fået fat i den rigtige “sagsbehandler”. Men det problem kender du jo nok til fra din tid som formand for Grundejerforeningen.
  Mvh
  Lotte Bostrup
  Harlev Framlev Grundejerforening

 3. CHR B

  Kære Erik.
  Tak for din kommentar. De forhold du nævner omkring de grønne områder vest ved Lilleringvej, er der tilsyneladende proces på. I din kommentar ser jeg også nogle konkrete ideer til, hvordan borgerbudgetter på hhv. de grønne områder og biblioteket, kan bruges til. Hvis du har indtalt disse ideer ved idé-boksen, så bliver de taget i betragtning i det videre forløb. Hvis du vil holde dig orienteret løbende, så vil jeg forelå at du besøger vores facebook side: http://www.facebook.com/borgerbudgetharlev
  Tak for dit engagement.
  mvh. Torben Glock

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.