Første workshop gav svar og nye spørgsmål

Digitalisering. Ja, det lyder kedeligt, men behøver det virkelig at være sådan? Hvad hvis digitalisering var en simpel, sjov og involverende øvelse. Hvad hvis det skabte sammenhold, tillid og ejerskab i de nære samfund?

Tankerne bag projektet Digital Bydel er som sådan ikke spektakulære. De er bare ambitiøse. Vi ved godt, at et kommunalt projekt omkring digitale løsninger og alternative dialogformer kan virke en smule afkoblet fra virkeligheden. Men faktisk er det lige det modsatte.

Projektets første fase bestod af en workshop, hvor 12 relevante fagpersoner deltog fra institutioner og afdelinger i Aarhus Kommune. Her blev de store retningslinjer lagt for projektet, samtidig med at de mange løse tanker blev samlet og diskuteret.

For hvad er det, vi som projektteam vil lære? Hvad er det, projektet skal kunne? Og er der overhovedet et resultat i den anden ende?

Som udgangspunkt gav workshoppen følgende svar:

Først og fremmest vil vi gerne afprøve, om vi kan skabe en ny form for dialog med de aarhusianske borgere. En dialog som, hvis alt går vel, vil ske igennem en fysisk byrumsinstallation, der udnytter konkurrenceelementer og datavisualisering til at styrke fællesskabet, det nære demokrati og bydelens politiske engagement.

Sideløbende med arbejdet omkring byrumsinstallationen overvejede projektteamet også, om der skulle udarbejdes et såkaldt Digitalt Nøgletal for hver bydel. Et tal, som kunne repræsentere bydelens umiddelbare niveau på områder som sammenhold, tillid, kommunikation og sundhed.

Før vi når målstregen, er der dog et stykke endnu. Heldigvis er det et stykke, der under alle omstændigheder kommer til at kaste værdifuld viden og erfaringer af sig.

 

Hvis du vil læse mere om workshoppen og projektet, finder du meget mere information lige HER